לקראת ראש השנה המתקרב אלינו בצעדי ענק
קבלו מתכון מעולה למלבי טבעוני שיכול לשרת אתכם נאמנה בגזרת הקינוחים של ארוחת החג 🙂
הוא טבעוני, הוא פרווה והוא טעים אש!
אז הנה מתכון המתאים לחמש מנות
המצרכים הדרושים למלבי:
400 מ"ל נוזל קוקוס
400 מ"ל מים
130 גר סוכר לבן
70 גר קורנפלור
המצרכים הדרושים לרוטב הרימונים:
4 רימונים
150 מ"ל מים
20 גרם סוכר לבן
10 גרם קורנפלור
כפית מיץ לימון
אופן הכנת המלבי:
- חממו נוזל קוקוס עם סוכר וחצי מכמות מהמים
- ערבבו קורנפלור עם החצי השני של המים בעזרת מטרפה
- כשנוזל הקוקוס רותח, הוסיפו קורנפלור
- ערבבו על האש כחצי דקה על מנת להסמיך
- הסירו מהאש, ועכשיו כל שנותר לכם לעשות זה לצקת לכלי הגשה ולאחסן במקרר שעתיים לפחות
אופן הכנת רוטב הרימונים:
- הוציאו את הגרעינים מהרימונים
- בשלו גרעינים עם 100 מ"ל מים והסוכר עד שגרעינים יאבדו את הצבע שלכם
- סננו את הגרעינים
- ערבבו את הקורנפלור עם 50 מ"ל מים
- החזירו את נוזל הרימונים לאש
- כשרותח >> הכניסו לתוכו את הקורנפלור והרתיחו כדקה
- הסירו מהאש, קררו והוסיפו מיץ לימון
טיפ מהשף שלנו – השתמשו ברימונים אדומים ככול האפשר!