מתכון לפיצה טבעונית

26 נובמבר, 2017 / by superUser

לקראת סיום חודש הטבעונות (כן, כן, נובמבר הוא חודש הטבעונות)…

קבלו מאיתנו מתכון מנצח לפיצה טבעונית – כמות ל 3 פיצות אישיות:

המצרכים הדרושים להכנת הבצק:

1/2 ק"ג קמח

325 גרם מים

5 גרם מלח

5 גרם שמרים יבשים

10 גרם סוכר לבן

המצרכים הדרושים להכנת הרוטב:

7 עגבניות אדומות בשלות

2 כפות שמן זית איכותי

2 שיני שום

1/2 כף מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

10 עלי בזיליקום

קורט צ'ילי

גבינה – כ- 300 גרם גבינה טבעונית לפיצה (ניתן להשיג בחנויות טבע)

תוספות אפשריות:

ראש שום

200 מיל שמן זית

4 עגבניות

אורגנו טרי

אופן הכנת בצק:

לערבב במיקסר עם וו לישה את: קמח, מים, שמרים וסוכר, כ 5 דקות על מהירות איטית

כעבור 5 דקות של לישה איטית יש להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש כ 2 דקות, ולהניח בצד מכוסה לשעתיים

אופן הכנת הרוטב:

לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות

לטגן במחבט שמן זית ושום ואז להוסיף את העגבניות את המלח ואת הפלפל ואת הסוכר ולבשל כ7 דק

לכבות את האש, להוסיף את הבזיליקום

ואת הכל טוחנים במעבד מוזן

אופן הכנה תוספת שום קונפי:

לקלף את השום ולטגן אותו עם שמן הזית ( 200 מיל ) על אש נמוכה מאוד עד שהופך רך,

לקרר.

איך מכינים עגבניות צלויות?

נחתוך את העגבניות לשמיניות, נזלף מעליהן קצת שמן זית, מלח פלפל ונצלה בתנור בחום של 200 מעלות

אופן הכנת הפיצה

לחלק את הבצק ל 3 כדורים

בעזרת מערוך לרדד את הבצק על תבנית ( של התנור )

למרוח מעל את הרוטב ( 1/3 מסה"כ הרוטב )

לפזר את שום הקונפי ( המבושל )

לפזר את העגבניות הצלויות

לפזר את האורגאנו הטרי

לפזר את הגבינה הטבעונית

לאפות בתנור, בחום של 200 מעלות.

כמה טיפים של השף:

  • את הרוטב והתוספות יש להכין מראש ולתת להן להתקרר לפני שמניחים על הבצק
  • מומלץ לאפות את הפיצה על תבנית הפוכה (במידה והבצק מתחיל להישרף מלמטה לפני שהפיצה מוכנה, יש להעביר את הפיצה מהמגש ההפוך על רשת המתכת שבתוך התנור)
  • נותר לכם עודף של שמן זית ושום, שימרו אותו לתיבול, משדרג כל מנה 🙂